Субота, 18.05.2024, 12:01
Товариство любителів Indie-rock
Головна | Реєстрація | Вхід
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » Архів матеріалів


Британці Arctic Monkeys взяли вражаючий розгін: випустивши за два роки два альбоми, музиканти планують дотримуватися такої періодичності і надалі - тобто, щорічно радувати прихильників новим матеріалом. Доки вистачить сил і натхнення.

За свідченням одного з друзів фронтмена групи Алекса Тернера, «в даний час він переповнений ідеями і хоче якнайшвидше приступити до їх реалізації, щоб встигнути випустити новий альбом Arctic Monkeys ще до кінця цього року». Як повідомляється, на даний момент музиканти знаходяться в одній з лондонських студій, де переносять ідеї Алекса на плівку.

Нагадаємо, що обидві наявні на сьогодні в активі групи пластинки - «Whatever People Say I Am, That's What I'm Not» (2006) і «Favourite Worst Nighmare» (2007) були представлені на премію Mercury Music Prize і дозволили групі двічі (у 2007-му і 2008-му) зробити дубль «Кращий ... Читати далі »
Переглядів: 894 | Додав: indie-rock | Дата: 24.03.2008 | Коментарі (0)

Вчора стала відома остаточна назва нового альбому Coldplay, який вийде 16 червня цього року.

Як повідомляє Rolling Stone, четвертий альбом групи називатиметься 'Viva La Vida' ("Хай живе життя") - фраза, яку Кріс Мартін побачив на одній з картин мексиканської художниці Фріди Кало (Frida Kahlo).
"У її житті було багато лайна, - пояснює свій вибір фронтмен Coldplay. - І тоді вона взялася за велику роботу "Viva La Vida". Мені подобається її сміливість".

Трохи раніше ходили чутки, що альбом називатиметься 'Prospekt', втім, музиканти швидко спростували цю інформацію.
Мартін признався, що назва також несе в собі приховане значення і ніяк не пов'язано з творчістю його однофамільця Рікі Мартіна (Ricky Martin).
"Всі думають, що це посилання на Рікі Мартіна, якого я дуже поважаю, - говорить музикант. - Я вже проходив через це, коли ти називаєш щось або когось і чуєш потім "Це жахливе ім'я!". Я просто говорю собі "Гаразд, йдіть нахрен, як назвав, так назвав, і я доведу вам, ... Читати далі »
Переглядів: 917 | Додав: indie-rock | Дата: 21.03.2008 | Коментарі (0)



Шановні меломани, любителі, фанати чи просто слухачі інді-року, так би мовити, незалежного року! 
Цей сайт було створено перш за все для вас і з розрахунку на користувацьку, тобто вашу активність!
По можливості, я додаю різного роду інфу, але, як ви розумієте, не завжди є час і не завжди доходять руки.
Тому, якщо є чим поділитись, обов'язково ділимось, якщо є що викласти, обов'язково викладаємо! 
Не треба скупитися інфи по інді-року! А особливо україномовної її частини, оскільки її надто мало!

Розбудуємо сайт разом! Донесемо незалежну культуру до мас!!!


З повагою Адміністрація.
Переглядів: 815 | Додав: indie-rock | Дата: 21.03.2008 | Коментарі (0)



8 березня в Торонто відбулася церемонія вручення премій Independent Music Awards, якими, як видно вже з самої назви, нагороджуються кращі «незалежні» виконавці і колективи Канади. Відразу два призи відвезла з собою відома поп-рок виконавець Feist - її назвали кращою співачкою року, паралельно визнавши пластинку «The Reminder» кращим альбомом року.

Кращим канадськими метал-коллективом визнані 3 Inches of Blood, а панк-группою року - Silverstein. Електронщики Holy Fuck удостоїлися звання кращого електронного проекту року, тоді як добре відомі за межами своєї країни рокери The New Pornographers названі «Улюбленішою групою канадських меломанів».

Титул кращого реліза, виданого незалежним способом, дістався новій роботі Radiohead «In Rainbows», а перемогу в номінації «Краща інтернаціональна група» вибороли каліфорнійські інді-рокери Silversun Pickups. ... Читати далі »
Переглядів: 852 | Додав: indie-rock | Дата: 14.03.2008 | Коментарі (0)



Шотландці Franz Ferdinand задумалися про створення власного мюзиклу. Спробувавши свої сили в написанні саундтрека до фільму «Hallam Foe» (2007), фронтмен четвірки Алекс Капранос (Alex Kapranos) заявив, що тепер він був би не проти зайнятися і крупнішим проектом.

«Після завершення роботи над новим альбомом ми безумовно збираємося звернути свою увагу і на інші види творчості, - говорить музикант. - Нам дуже сподобалося працювати над музикою до «Hallam Foe». Ми чули, що Belle & Sebastian пишуть музичний фільм і, можливо, я б теж хотів зайнятися чимось подібним. Хто знає, можливо, мій мюзикл буде поставлений на сцені?».

Проте, найближчим часом на порядку денному у Franz Ferdinand залишається студійна робота над їх третьою пластинкою, яку прихильники чекають вже два роки. «В останні декілька тижнів ми записали декілька нових пісень. Дві вже запис ... Читати далі »
Переглядів: 922 | Додав: indie-rock | Дата: 13.03.2008 | Коментарі (1)



Британські інді-рокери The Kooks завершують роботу над своїм новим, другим по рахунку студійним альбомом. Пластинка, що отримала коротку і звучну назву «Konk», буде випущена в квітні 2008-го року.

Повідомляється, що свою назву робота отримала на честь лондонської студії, на якій записувалися музиканти. «Ми просто подумали, що поєднання «Kooks - Konk» звучить дуже здорово. Ну і не стали морочитися далі», - говорить гітарист брайтонського квартету Люк Прічард.

За словами музикантів, запис диска уклався в сім тижнів. Продюсером «Konk» виступив відомий Тоні Хоффер, що працював і над дебютним альбомом The Kooks «Inside In/inside Out», випущеним в 2006-му.

В ході студійних сесій музикантами записано 16 пісень, з яких на диск увійдуть максимум 14. У числі найбільш вірогідних «претендентів» значаться такі пісні як «See The Sun», «Shine On», «Do Y ... Читати далі »
Переглядів: 876 | Додав: indie-rock | Дата: 13.03.2008 | Коментарі (2)



Шотландці Franz Ferdinand приступили до студійної роботи над своїм новим альбомом, який стане послідовником випущеного в 2005-му році «You Could Have It So Much Better». Весь минулий рік музиканти складали нові пісні, внаслідок чого підготували 18 композицій, з яких для включення на диск буде вибрано 11-12.

За словами фронтмена колективу Алекса Капраноса, спочатку музиканти планували записувати пластинку в одній з наворочених лондонських студій, проте врешті-решт вирішили не метушитися і продовжити роботу в своїй «домашній» студії в Глазго. «Удома і стіни гріють, - говорить Алекс. - Тут нам ніхто не заважає і ніхто не стоїть над душею».

Продюсувати свій новий альбом Franz Ferdinand запросили Брайана Хіггінса, що раніше ставив звук Girls Aloud. Проте музиканти закликають прихильників не хвилюватися, кажучи, що планують зробити альбом «непригладже ... Читати далі »
Переглядів: 802 | Додав: indie-rock | Дата: 13.03.2008 | Коментарі (0)



Британська інді-група Dirty Pretty Things, започаткована фронтменом Libertines Карлом Баратом, оповістила назву і попередню дату релізу свого другого студійного альбому. Запис отримав назву «This Is Where The Truth Begins» - по одній з пісень майбутнього диска. Її реліз запланований на червень цього року.

Музиканти завершили роботу над диском ще влітку минулого року і планували видати його в один з осінніх місяців. Проте реліз альбому довелося перенести на пізніший час через проблеми, що виникли на фінальній стадії зведення.

За свідченням музикантів, для диска записано 15 пісень, проте які з них увійдуть вальбом ще поки невідомо. З повною упевненістю Dirty Pretty Things можуть заявити тільки про одне: альбом вийшов динамічним і могутнім - таким, якого і чекали їх прихильники.

Нагадаємо, що дебютна робота музикантів - пластинка під назвою ... Читати далі »
Переглядів: 870 | Додав: indie-rock | Дата: 13.03.2008 | Коментарі (0)



Британський гурт Radiohead не виступатиме на цьогорічному рок-фестивалі Гластонбері через те, що громадський транспорт, який доправляє меломанів на фестиваль, має негативний уплив на оточуюче середовище.

Як заявив лідер гурту Том Йорк, вони робитимуть усе можливе, аби мінімізувати їхній уплив на екологію.

‘Зараз ми намагаємося виступати лише в тих місцях, які мають належну інфраструктуру громадського транспорту. Цього року Гластонбері не належить до таких місць’, - сказав музикант.

Гластонбері є найбільшим у світі рок-фестивалем, який з 1970-го року проводиться на природі в долині Авалон в Англії. Цього року фестиваль, який вже майже сорок років запрошує найбільш видатних рок-музикантів світу, вирішив змінити свою по ... Читати далі »
Переглядів: 808 | Додав: indie-rock | Дата: 13.03.2008 | Коментарі (0)



28 лютого в Лондоні відбулася чергова церемонія вручення премій Shockwaves Awards впливового британського журналу New Musical Express.

Групою року були названі Arctic Monkeys. Їх "Fluorescent Adolescent" була визнана піснею року, а ролик на композицію "Teddy Picker" – кращим відео року. Музиканти Arctic Monkeys вже третій рік підряд завойовують всілякі нагороди NME. На думку британських журналістів, Arctic Monkeys є найголовнішою групою свого покоління. Тиждень тому колектив також був удостоєний головних нагород Brit Awards.

Альбомом року, за версією NME, був визнаний диск "Myths Of The Near Future" групи Klaxons. Кращим британським виконавцем названа Кейт Неш.

Дебютантами року стали The Enemy, кращою іноземною групою – The Killers, а кращим концертним складом – Muse.

Головним невдахою вечора стала співачка Емі Вайнхаус. Вона була ... Читати далі »
Переглядів: 852 | Додав: indie-rock | Дата: 13.03.2008 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 »

Меню сайту
Форма Входу
Логін:
Пароль:
Міні-чат
Наше опитування
Який гурт вважаєте кращим?
Всього відповідей: 93
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Товариство любителів Indie-rock © 2024