Субота, 18.05.2024, 12:58
Товариство любителів Indie-rock
Головна | Реєстрація | Вхід
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » Архів матеріалів
Шановні меломани, любителі, фанати чи просто слухачі інді-року!
  Доношу до вашого відома, що відтепер наше товариство існує як група на last.fm!
 
  Глибоко сумніваюся, що хтось ще не знає, що таке last.fm, та все ж. Ласт - це музична соціальна мережа, де після реєстрації і установки відповідної програми на ваш комп'ютер ви зможете створювати власні чарти, дізнаватися про нових артистів, вступати в тематичні групи, бути в курсі подій музичного світу і так далі...
  Просимо вас вступати в нашу групу, щоб таким чином, ми могли будувати об'єктивний чарт, що відображає смаки наших користувачів. Так само в наший групі ви знайдете повноцінний форум, в якому зможете спілкуватися з іншими учасниками на цікаві вам теми або створювати свої. Не полінуйтеся і станьте повноцінним учасником! ... Читати далі »
Переглядів: 1342 | Додав: indie-rock | Дата: 13.05.2008 | Коментарі (3)



Лідськие рокери Kaiser Chiefs у поті чола трудяться над своїм новим, третім по рахунку студійним альбомом. Як стало відомо, до роботи над послідовником «Yours Truly Angry Mob» 2007-го року привернутий наймодніший нині британський продюсер нового покоління Марк Ронсон (Mark Ronson).

Ронсон відомий як людина, що «відкрила» світу Емі Уайнхаус (Amy Winehouse) і Лілі Аллен (Lily Allen). Також він встиг попрацювати і з Роббі Уїльямсом (Robbie Williams). У 2007-му році Марк Ронсон випустив альбом кавер-версий пісень відомих виконавців, перезаписавши їх із залученням популярних молодих вокалістів. У лютому поточного року Марк був удостоєний премії «Кращий британський виконавець» на церемонії Brit Awards.

Музиканти Kaiser Chiefs стверджують, що дуже раді дістати в свій стан такого талановитого продюсера. Ронсон же у свою чергу признається, що співпраця з ... Читати далі »
Переглядів: 1257 | Додав: indie-rock | Дата: 11.05.2008 | Коментарі (0)



Недавня акція Coldplay по викладанню свого нового синглу в інтернет для вільного викачування пройшла з великим успіхом: за даними менеджменту колективу, за один тиждень «Violet Hill» викачали більше 2 мільйонів користувачів.

Якби ці дані враховувалися укладачами британського хіт-параду, Coldplay стали б незаперечними лідерами тижневого рейтингу: «тираж» їх синглу перевищив сумарний об'єм продажів решти релізів в поточному рейтингу Топ-40 в чотири рази! Цей факт має велике значення для групи, що вперше зважилася поширювати свою музику безкоштовно, - що свідчить про неослабний інтерес до неї прихильників по всьому світу.

Нагадаємо, що «Violet Hill» була розміщена на офіційному сайті Coldplay в минулий вівторок, 28 квітня. Пісня знаходилася у відкритому доступі впродовж тижня, а з 6 травня була переведена в розряд платних релізів. Того ж дня відбув ... Читати далі »
Переглядів: 1159 | Додав: indie-rock | Дата: 11.05.2008 | Коментарі (0)



Піонери «нової рок-н-ролльной хвилі» американці The Strokes приступають до роботи над своїм новим, четвертим по рахунку студійним альбомом. За словами басиста колективу Ніколая Фрайчура (Nikolai Fraiture), музиканти не збираються тягнути кота за хвіст і сподіваються видати пластинку ще до кінця цього року.

Прийдешній альбом стане послідовником випущеного в січні 2006-го року «First Impressions Of Earth». Після закінчення турне в його підтримку The Strokes пішли в глибоке підпілля і довгий час не давали про себе знати.

«Нам була необхідна така тривала перерва, щоб продовжувати залишатися надалі продуктивною групою, - говорить Ніколай. - Просто потрібно було відпочити і перезарядити батареї».

Конкретної дати релізу нового диску музиканти поки не приводять; про подробиці роботи над диском також поки немає ніякої інформації.

Нагадаємо ... Читати далі »
Переглядів: 1048 | Додав: indie-rock | Дата: 08.05.2008 | Коментарі (0)



Британські рокери Arctic Monkeys стали володарями нагороди за «кращий альбом року в глобальному масштабі» на першій церемонії вручення NME Awards US - американського еквівалента престижної британської премії, установленої однойменним виданням ще в середині 50-х. «Роздача слонів» відбулася 23 квітня в лос-анжелесськом El Rey Theatre.

Arctic Monkeys і їх торішній пластинці «Favourite Worst Nightmare» вдалося випередити Arcade Fire, Radiohead, а також Klaxons, які на початку цього року обійшли «Мавп» в тій же номінації на британській церемонії NME Awards. Таким чином, все стало на свої місця. До речі, зважаючи на відсутність на лос-анжелеськом врученні Arctic Monkeys нагороду за них отримали якраз Klaxons - як найближчі друзі і соратники шеффілдського квартету.

Що стосується «Кращого американського альбому», то таким був визнаний «Echoes, Silence, ... Читати далі »
Переглядів: 884 | Додав: indie-rock | Дата: 08.05.2008 | Коментарі (0)



The Hives стануть хедлайнерамі Zoo Thousand and Eight, який пройде 4-6 липня в парку диких тварин Port Lymphe, графство Кент.


Вокаліст The Hives Пелле Альмквіст розповів NME.COM, що, складаючи програму виступу, вони враховували те, що їх слухатимуть тварини.
«Нас трохи лякає те, що горили можуть збунтуватися, якщо ми гратимемо не ті пісні. Ми ніколи до цього не грали в зоопарку. Одного разу ми виступали на фестивалі у Фагерсті (рідне місто групи), і там на полі були корови. Чи сподобалася їм наша музика? Корови взагалі постійно розслабляються, тому думаю, що так».


Альмквіст сказав, що якщо великим тваринам їх музика повинна сподобатися, але на маленьких тваринах це твердження не розповсюджується. «Я не думаю, що це відноситься до маленьких пташок - наш звук зітре їх з лиця землі», - сказав Альмквіст.

Допомагати The Hives знищ ... Читати далі »
Переглядів: 919 | Додав: indie-rock | Дата: 08.05.2008 | Коментарі (1)



Подарувавши музичній індустрії революційну схему розповсюдження музики, самі Radiohead повертаються до дореволюційної.


В інтерв'ю журналу The Hollywood Reporter лідер групи Том Йорк прокоментував продаж альбому In Rainbows через інтернет: «Я думаю, що це було разовою реакцією на конкретну ситуацію, коли всі питали нас, - що ви тепер робитимете? Це навряд чи повториться знову, якщо ми випускатимемо ще що-небудь».


Рішення дозволити прихильникам викачувати альбом In Rainbows за вільною ціною Radiohead прийняли за ініціативою менеджера групи Кріса Хаффорда після того, як у них закінчився контракт з лейблом EMI, на якому вони з 1992 року записали шість альбомів. А вже з десятого грудня цього року на сайті http://www.inrainbows.com замість альбому, який в січні вийшов на CD, висить оголошення: «In Rainbows більше не доступний для викачування» ... Читати далі »
Переглядів: 903 | Додав: indie-rock | Дата: 08.05.2008 | Коментарі (0)



Прихильники британської інді-групи The Kooks дістануть можливість вибору: 14 квітня на прилавки музичних магазинів викладуть відразу два варіанти нового диска «Konk» - звичайне одинарне і колекційне подвійне видання.

Другий варіант, що отримав назву «Konk + Rak», включатиме додатковий CD з сімома абсолютно новими піснями і альтернативну версію однієї з пісень «Konk» - «See The Sun». Всі ці композиції були записані в лондонській студії Rak Studios, яка і дала назву бонусному альбому.

Варто відзначити, що сам «Konk» також названий на честь студії, де проходила основна частина роботи над другим повноформатним диском колективу. Просто і оригінально - і відпадає необхідність сушити собі голову над видумуванням чергового химерного титулу.


Трек-ліст «Konk + Rak»:

1. See the Sun
2. Always Where I Need to Be
3. Mr. Maker
4. ... Читати далі »
Переглядів: 982 | Додав: indie-rock | Дата: 04.04.2008 | Коментарі (2)



За запізнення на репетицію їм загрожує штраф у розмірі 20 фунтів.

Для того, щоб вчасно записувати пластинки і взагалі бути у формі, Уїлсон вважає, що в групі повинні бути порядок і строга дисципліна.

«Понеділок, вівторок і четвер - дні репетицій. І крапка. А тільки потім - довгий уїкенд», - розповів музикант в інтерв'ю ВВС.

«Але не подумайте, ми не граємо «Ruby» знову і знову, ми пишемо нові пісні. Якщо хто-небудь запізниться, він повинен покласти 20 фунтів в книжку. Так-так, ми завели спеціальну книжку - для тих, що запізнилися. Невже так складно приходити вчасно - в 12.30. Ми і працюємо-то всього п'ять годин».

Нагадаємо, що Kaiser Chiefs в травні відіграють концерт в Лідсі (Elland Road) разом з The Enemy і Кейт Неш.

Переглядів: 912 | Додав: indie-rock | Дата: 24.03.2008 | Коментарі (0)



Оксфордські інтелектуали Radiohead продовжують привертати своїх прихильників до творчого процесу. Музиканти пропонують взяти участь в конкурсі на створення відеокліпу для однієї з пісень їх нового альбому «In Rainbows» - без різниці якої.

Головна умова - ролик повинен бути анімованим. Іншими словами, претендент повинен володіти талантом художника-мультиплікатора або добре розбиратися в тривимірній графіці.

Акція проводиться спільно з лейблом TBD Records, що займається дистрибюцією «In Rainbows» на території США, анімаційним телеканалом Adult Swim і веб-сервер-порталом Aniboom.com. Кращі роботи визначатимуться шляхом голосування широкої публіки і професійного жюрі, а переможця виберуть самі Radiohead.

Призом переможцеві стануть 10 тисяч доларів і право зняти повноформатний ролик на основі своєї роботи. Конкурс, що стартує 17 березня, прод ... Читати далі »
Переглядів: 917 | Додав: indie-rock | Дата: 24.03.2008 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 »

Меню сайту
Форма Входу
Логін:
Пароль:
Міні-чат
Наше опитування
Який гурт вважаєте кращим?
Всього відповідей: 93
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Товариство любителів Indie-rock © 2024